E greu sa fii parinte

Cine spune altceva, nu il cred...
Poate ca devine mai usor cu timpul, ok, asta pot intelege si chiar asa e, dar e greu sa fii parinte... ca mama e si mai greu...

Pai cum? Ai 9 luni de zile, mai exact 40 de saptamani - plus minus - in care corpul tau sufera modificari, creste, se intinde, se mareste. Urmand apoi sa ramai cu semn pe viata. Riscul acesta vine indiferent de nastere, naturala sau cezariana. Si nu, dupa nastere nu ajungi imediat la formele de dinainte, cel putin nu noi, femeile normale.
Apoi ajungi acasa, voi scrie alta data despre momentele spitalizarii. Acasa. Prima noapte. Prima saptamana. Prima luna. Cu un cuvant, pot exprima tot - TRAUMATIZANT. Totul e confuz, nou, plansete, intrebari, griji, sperietura, dureri. Vrei liniste, vrei un pic de somn, un pic de liniste, atat. Da, vei avea la pensie.
Daca e cuminte, te intrebi de ce e asa cuminte. Daca nu doarme, te intrebi oare e bolnav de nu doarme? Daca nu se trezeste sa manance te intrebi oare va creste daca nu se trezeste sa manance? Daca doarme toata noaptea te intrebi oare e bine? Daca nu doarme deloc te intrebi oare de ce nu doarme? Ii e rau? E bolnav?
Dupa prima luna vine a doua, a treia, a patra si tot asa.
Permanent exista griji si intrebari in mintea ta de mama a primului tau copil (si te intrebi daca il vrei si pe al doilea, al treilea si tot asa).
Timpul trece, bebe creste. Tu te intrebi cand ai sa slabesti si o sa iti vina hainele vechi.
Se apropie varsta de 6 luni, incepi diversificarea. Eu una, dupa aproape 3 luni de diversificare, pot spune ca abia astept sa creasca sa manance la fel ca noi. Oare e buna mancarea mea? (Asta e o inteebare si pentru copilul cel mare nu doar pentru bebe. Oare manan a suficient? Oare nu e prea slab? Sau prea gras?
Pentru cineva care stie sa gateasca maxim 5 feluri de mancare (aici, ma refer fara sa fie cu reteta in fata, sa gateasca din capul ei de bucatareasa), este o provocare. Dupa ce ca nu stiu ce mancare sa fac acasa, mai trebuie sa ma gandesc si ce mancare ii dau bebelinei.
Si tot asa. Nu stiu daca grijile si intrebarile unui parinte se vor epuiza vreodata. Dar...

E greu sa fii parinte. Dar daca nu ar fi si minunat, nu ar mai face lumea copii!

Pupilici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

4 ani de casnicie!!!

EL ❤️

De ce facem copii?